EHTIMOLLAR NAZARIYASI VA MATEMATIK STATISTIKANI UMUMTAʼLIM MAKTABLARIDA OʻQITISH: XORIJIY TAJRIBA VA ILMIY YONDASHUVLAR - Yusubjanova, Musharraf (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola ehtimollar nazariyasi va matematik statistika boʼlimini umumtaʼlim maktablarida oʼqitish boʼyicha xorijiy (Singapur, Yaponiya, AQSh va Rossiya) davlatlarning tajribalar: oʼquv dasturlari, ilmiy natijalari tahlili keltirilgan. Xalqaro baholash tizimlari PISA va TIMSS natijalari ushbu fanning oʻquvchilarning mantiqiy fikrlashi va statistik tafakkurini rivojlantirishda muhimligini koʼrsatishi ushbu tadqiqotni dolzarbligini oshiradi.