ILMIY-TADQIQOTCHILIK KOMPETENTLIGINING MAZMUNI VA TARKIBIY TUZILISHI - Yaqubov, Fazliddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Zamonaviy jamiyatda ilm-fan va texnologiyalar tez surʼatlar bilan rivojlanib borayotgan bir paytda, mutaxassislarning ilmiy-tadqiqotchilik kompetentligini shakllantirish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Bunda ilmiy tadqiqotchilik kompetentligining mazmuni va uning tarkibiy tuzilishini tahlil qilish hamda rivojlantirish asoslarini ishlab chiqish dolzarb hisoblanadi.