TAʼLIM SIFATINI OSHIRISHDA MAKTAB OʻQITUVCHILARNING PEDAGOGIK MAHORATINI BAHOLASH MEXANIZMLARINING TAKOMILLASHUVIDA TAʼLIM MENEJMENTINING OʻRNI - Tursinova, Zoxida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada umumiy taʼlim tashkilotida oʻqituvchilarning malakasini oshirishni boshqarish, pedagogik mahoratini baholash mexanizmlarining takomillashuvida taʼlim menejmentining oʻrni masalalari muhokama qilinadi. Oʻqituvchining kasbiy mahoratini rivojlantirish mazmuni va dinamikasini monitoring qilish shakllari va usullarini oʻrganish boʻyicha nazariy va uslubiy tadqiqotlar natijalarini, shuningdek uning pedagogik oʻsishini tashkiliy-uslubiy taʼminlash mexanizmlari va shartlarini taqdim etadi. Taʼlim muassasalarining ilmiy-uslubiy ishlarini boshqarish boʻyicha amaliy tajribani taqdim etadi.