INGLIZ TILINI OʻQITISH BOʻYICHA TAVSIYALAR: SAMARALI TIL OʻRGANISH STRATEGIYALARI - Yangiboyeva, Feruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ingliz tilini samarali oʻqitish oʻquvchilarning individual ehtiyojlari, motivatsiyasi va maqsadlarini inobatga olgan holda moslashtirilgan yondashuvni talab qiladi. Ushbu maqolada til oʻzlashtirish jarayonini ragʻbatlantiruvchi asosiy strategiyalar, jumladan, turli oʻqitish usullaridan foydalanish, texnologiyalarni integratsiya qilish va qoʻllab-quvvatlovchi oʻquv muhitini yaratish usullari bayon etiladi. Muhokamada motivatsiyani oshirish usullari, faoliyatga asoslangan oʻrganish, shuningdek, oʻquvchilarning oʻrganish uslublari va shaxsiy xususiyatlariga mos strategiyalarni tanlash muhimligi taʼkidlanadi.