ABU BAKR AR-ROZIYNING “TIBBI RUHONIY” (RUH TIBBIYOTI) ASARIDA G‘AZABNI VA INSONNING O‘Z KAMCHILLIKLARINI BARTARAF QILISH HAQIDA MULOHAZALAR - Safarov , Maqsudali (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Jamiyatimizda aholi soni osha boshlagani sayin, insonlar orasida turli xil muammolar ko‘payib bormoqda. Bunga asosiy sabab esa insonlar fe’l-atvorining og‘irligi, jamiyat ma’naviy hayotining og‘irligidan dalolat beradi.Biz ushbu maqolamizda inson xulq-atvoridagi g‘azab va uni boshqarish, bartaraf qilish haqida qisqacha to‘xtalib o‘z taklif va xulosalarimizni berib o‘tamiz. Ushbu maqolada ar-Roziyning “Tibbi ruhoniy (ruhiy tabobat)” asaridagi inson xulq-atvoriga oid bo‘lgan jihatlar yoritishga harakat qilingan.