1991-2024-YILLARDA OʻZBEKISTON RESPUBLIKASINING SANOAT SOHASIDA HAMKORLIGI: NATIJALAR VA ISTIQBOLLAR (HINDISTON VA XITOY MAMLAKATLARI MISOLIDA) - Esanova , Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasining 1991–2024 yillar oraligʻida Osiyo mamlakatlari bilan sanoat sohasidagi hamkorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu hamkorlikning shakllanish bosqichlari, asosiy loyihalari, texnologik modernizatsiyadagi roli hamda investitsion oqimlar keltirgan ijobiy natijalar yoritilgan. Shuningdek, “Yangi Oʻzbekiston” davrida hamkorlikning yangi yoʻnalishlari va istiqbollari koʻrib chiqiladi. Muallif tomonidan Oʻzbekiston sanoatining raqobatbardoshligini oshirish boʻyicha tavsiyalar ham berilgan.