DXSH LOYIHALARIDA INVESTITSION KRAUDFANDING MODELIDAN FOYDALANISH ORQALI INVESTITSION FAOLLIKNI OSHIRISH VA UNI TURISTIK XIZMATLAR KOʻRSATISH SOHASIDA QOʻLLASH ISTIQBOLLARI - Ollanazarov, Bekmurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada fuqarolar jamgʻarmalaridan investitsion faoliyatni moliyalashtirishning asosiy manbalaridan biri sifatida foydalanish masalalari koʻrib chiqilgan. Fuqarolarning jamgʻarma mablagʻlarini iqtisodiyot tarmoqlariga investitsion resurs sifatida jalb qilinishi iqtisodiyot tarmoqlari rivojida hamda iqtisodiy barqarorlikni taʼminlashda muhim rol oʻynashi tadqiq qilingan. Iqtisodiy barqarorlikni taʼminlash sharoitida fuqarolar moliyaviy faolligini oshirish vositasi hisoblanadigan kraudfanding modelidan foydalangan holda ularning jamgʻarma mablagʻlaridan davlat-xususiy sherikchiligi loyihalarida investitsion resurs sifatida foydalanish imkoniyatlari koʻrib chiqilgan. Turistik xizmatlar koʻrsatish sohasidagi DXSh loyihalarida investitsion kraudfanding modelidan foydalangan holda investitsion faollikni oshirish yuzasidan takliflar berilgan.