BOʻLAJAK MUHANDISLARNI TAYYORLASHDA AMALIY MASHGʻULOTLARDA NOSTANDART TOPSHIRIQLARDAN FOYDALANISH METODIKASI - Baratov, Joʻraqoʻzi (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada qattiq va yumshoq moddalarining magnetik xususiyatlarini oʻqitishda noanʼanaviy topshiriqlardan foydalanish metodikalari takomillashtiriladi. Taʼlim jarayonida talabalarning qiziqishini oshirish, nazariy bilimlarni amaliy koʻnikmalar bilan bogʻlash, shuningdek, fizika kursining boʻlimlari bilan tanishish turli qiziq qonuniyatlarning qiziq tomonlarini yanada ochish imkonini beradi va yanada chuqurroq oʻrganishga yordam berish maqsadida turli innovatsion yondashuvlar va interaktiv metodlar taqdim etiladi. Mualliflar noanʼanaviy topshiriqlar orqali talabalarning oʻz fikrlarini erkin ifoda etishi, jamoa ishlash koʻnikmalarini rivojlantirish va ilmiy tadqiqotlarga boʻlgan qiziqishni oshirishga eʼtibor qaratmoqda.