BEZORILIKNING VIRTUAL YUZI: HUQUQIY BAHOLASH VA JAVOBGARLIK MASALALARI - Shagilov, Pulatbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada kiberbezorilik — ijtimoiy tarmoqlarda axborot-kommunikatsiya texnologiyalari orqali amalga oshiriladigan tahdid, haqorat, tuhmat, shaxsiy maʼlumotlarni tarqatish va jamoaviy qoralash kabi huquqbuzarliklarning zamonaviy kоʼrinishi sifatida tahlil qilinadi. Muallif tomonidan kiberbezorilikning tushunchasi, turlari, huquqiy xususiyatlari va Оʼzbekiston Respublikasi qonunchiligidagi mavjud munosabatlar ilmiy asosda kоʼrib chiqilgan. Shuningdek huquqiy tendensiyalar tahlil etilib, milliy qonunchilikni takomillashtirishga oid amaliy takliflar ilgari surilgan. Maqolada javobgarlik shakllari, huquqiy bоʼshliqlar va huquqni qоʼllash amaliyotidagi muammolar aniqlanib, ularni bartaraf etish uchun qonunchilik, taʼlim va platformalar darajasidagi chora-tadbirlar tavsiya etilgan.