MAKTAB O‘QUVCHILARI HUQUQIY TA’LIM – TARBIYASINI SHAKLLANTIRISH BORASIDA OLIB BORILGAN TAJRIBA SINOV ISHLARI NATIJALARINING PEDAGOGIK TAHLILI - Satvoldiyev , Faxriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Jahonda ro‘y berayotgan ijtimoiy-siyosiy vaziyat kuchli davlatlarda ham o‘z huquq va erkinliklarini biluvchi burch hamda makburiyatlarini angalagan sodiq fuqaroni tarbiyalash zarur ekanligini ko‘rsatib qo‘ydi. Demokratik jamiyat qurishni oldiga maqsad qilgan har qanday davlat, bunday mamlakatni qurishda asosiy ro‘l o‘ynovchi huquqiy madaniyati rivojlangan fuqarolarni tarbiyalash kerakligini yaxshi biladi. Ushbu vazifani amalga oshirish uchun eng qulay bo‘lgan maskan maktab bo‘lib, ushbu dargohda berilgan huquqiy ta’lim va tarbiya butun umr yodda qoladi.