E.M.REMARK ASARIDAGI “YOʻQOTILGAN AVLOD” ADABIY QAHRAMON OBRAZI - Mamadkulova, Kamila (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada “yoʼqotilgan avlod” tushunchasining mazmuni va uning E.M. Remark asarlarida badiiy qahramon obrazi orqali ifodalanishi tahlil qilinadi. Muallif “yoʼqotilgan avlod” vakillarining urushdan keyingi ruhiy iztiroblari, hayotga boʼlgan ishonchini yoʼqotgani, jamiyatdagi begonalashuvi kabi jihatlarni badiiy tahlil qiladi. Remarkning qahramonlari orqali insoniyatning urush oqibatidagi ruhiy tanazzuli yoritiladi.