SINERGETIK TAʼLIM VA OʻQUVCHI-QIZLARNI IJTIMOIY-MADANIY MUNOSABATLARGA TAYYORLASHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Хidirova Durdona (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada sinergetik yondashuv asosida oʻquvchi-qizlarning ijtimoiy-madaniy munosabatlarga tayyorlash mexanizmlari ilmiy-nazariy jihatdan chuqur tahlil qilinadi. Sinergetika – murakkab, tizimlarning oʻz-oʻzini tartibga solishiga doir nazariya boʻlib, pedagogik tizimlarga nisbatan tatbiq etilganda oʻquvchi shaxsining integral rivojlanishiga zamin yaratadi. Oʻquvchi-qizlarning jamiyatda tutgan oʻrni, madaniy identiteti va kommunikativ kompetensiyalarining shakllanishi bu yondashuv doirasida yangi metodologik asosda koʻrib chiqiladi.