"MA’NAVIY GUMANIZM" TUSHUNCHASI INSONPARVAR O‘QITUVCHINING ASOSIY FAZILATI SIFATIDA - Давыдова, Руфина (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada muallif "ma'naviy gumanizm"tushunchasini ko'rib chiqadi. Insonparvar o'qituvchining asosiy fazilatlari tahlil qilinadi. Ta'kidlanishicha, insonparvarlik pedagogikasi nafaqat o'quvchilarga nisbatan do'stona munosabat, balki har bir bolada noyob ichki dunyoning tashuvchisi bo'lgan shaxsni ko'rishni ongli ravishda tanlashdir. Ma'naviy gumanizm inson qadr — qimmatini hurmat qilishni, yaxshilikka ishonishni va ichki erkinlikka intilishni o'z ichiga oladi-ham talaba, ham o'qituvchi. Asarda sh.A. Amonashvili, V. A. Suxomlinskiy va boshqalar kabi yetakchi pedagog-gumanistlarning asarlari ko'rib chiqiladi.