OʻSMIRLARDA JINSIY RIVOJLANISHNING KECHIKISHI: TIBBIY MAʼLUMOTLAR VA ANTROPOLOGIK-AXLOQIY KONTEKSTLARNING FALSAFIY TAHLILI - Karimova, Gulchexra (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada oʻsmir qizlarda jinsiy rivojlanishning kechikishi muammosi bilan bogʻliq falsafiy masalalar koʻrib chiqiladi. Bu tibbiy muammoning axloqiy, ijtimoiy va antropologik jihatlari hamda ular shaxsiy identitet va hayot sifatiga taʼsiri tahlil qilinadi. Tadqiqot, jinsiy rivojlanishning kechikishini aniqlash va davolashning zamonaviy usullariga bagʻishlangan dissertatsiya materiallariga asoslangan holda, mazkur masalalarning falsafiy talqinini taklif etadi.