IJTIMOIY TOLERANTLIKKA TAʼRIF - Karimbayeva, Salomatxon; Mirzaxmedov, Abdurashid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada tolerantlikning huquqiy, diniy, siyosiy tahlillari asosida jamiyatning taraqqiyotida ijtimoiy jihat va xususiyatlari taʼriflangan. Shu bois tolerantlikning befarqlik, neytrallik, oʻzgachalikni huquqiy tan olish kabi Yevropa qadriyatlariga tayangan holda oʻzbek xalq ijtimoiy madaniy hayotida tolerantlik ijtimoiy anʼana va qadriyat ekanligi asoslangan. Darhaqiqat, oʻzbek xalqi milliy-diniy turmush tajribalari tolerantlikni ijtimoiy munosabatlarni tartibga soluvchi ijtimoiy kategoriya sifatida meʼyorlashtirgan.