2016-2024-YILLARDA OʻZBEK JAMIYATI TAFAKKURIDA DAVLATNING IJTIMOIY FUNKSIYALARI TAHLILI - Kubatov, Shahobjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada 2016–2024-yillarda Oʻzbekiston jamiyatida davlatning ijtimoiy funksiyalariga boʻlgan yondashuv qanday oʻzgarib borgani tahlil qilinadi. Muallif davlat va jamiyat oʻrtasidagi oʻzaro munosabatlar transformatsiyasini huquqiy ong, fuqarolik faolligi, ijtimoiy harakatchanlik va raqamlashtirish jarayonlari asosida baholaydi. Islohotlarning ijtimoiy ongga taʼsiri, davlatning yangi ijtimoiy roli, ekologik ong, taʼlim va sogʻliqni saqlash sohalaridagi oʻzgarishlar orqali yoritiladi. Shuningdek, maqolada yangi turdagi ijtimoiy davlat modelining shakllanishi, fuqarolarning oʻzini oʻzi roʻyobga chiqarish imkoniyatlari va davlat bilan jamiyat oʻrtasidagi sheriklik tamoyillari asoslanadi.