“BOBURNOMA” ASARIDA SHAХS VA TAQDIR FALSAFASI - Hamdamov, Behzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning “Boburnoma” asaridagi shaxs va taqdir mavzularining falsafiy talqini yoritiladi. Boburning siyosiy beqarorlik, yoʻqotishlar va ichki kechinmalar davrida oʻz shaxsini anglash jarayoni, shaxsiy javobgarlik, iroda va taqdir oʻrtasidagi murakkab bogʻliqlik falsafiy tahlil qilinadi. Asarda shaxs ichki kurashlar, fikriy izlanishlar orqali yetiladi va maʼnaviy yuksalishga intiladi. “Boburnoma” nafaqat tarixiy manba, balki shaxsiyatning shakllanishi va oʻzini anglash yoʻlini aks ettiruvchi falsafiy hujjat sifatida talqin etiladi.