BOLALAR ADABIYOTIDA POEMANING JANRIY XUSUSIYATLARI - Tursinbaev, Ilham (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada bolalar adabiyotida poema janrining paydo boʻlishi, rivojlanish bosqichlari va nazariy asoslari yoritilgan. Poemaning kattalar adabiyotidagi shakllanish tarixiga tayangan holda, uning bolalar adabiyotidagi oʻziga xos xususiyatlari, funksional va estetik vazifalari tahlil qilinadi. Shuningdek, janrning hozirgi holati, dolzarb muammolari va ilmiy tadqiqotlardagi boʻshliqlar ochib beriladi. Bolalar va kattalar adabiyotidagi poemalarning strukturaviy oʻxshash va farqli jihatlari aniqlanadi, jahon va milliy adabiyotshunoslikdagi asosiy ilmiy manbalardagi poema haqidagi yondashuvlarni umumlashtiradi.