O‘ZBEK XONLIKLARIDA INSON HUQUQLARINING TA’MINLANISHI: FUQAROLAR MUROJAATLARI BILAN ISHLASH VA U BO‘YICHA NAZORATNI AMALGA OSHIRISH MISOLIDA - Zokirov, Sherzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek xonliklari davrida inson huquqlarini ta’minlanishi fuqarolarning murojaatlarini ko‘rib chiqish va uni nazorat qilish misolida ko‘rib chiqilgan. Bu borada ilmiy adabiyotlarda va tadqiqotchilar tomonidan olib borilgan ilmiy izlanishlarda mavjud bo‘lgan fragmentar faktlar asosida o‘rganilgan. Shu bilan birga, o‘zbek honliklari davrida fuqarolarning murojaatlarini ko‘rib chiqish va u bo‘yicha nazoratni amalga oshirish bugungi kunda mavjud milliy qonunchilik hujjatlariga asosan qiyosiy-huquqiy tahlil qilingan.