YOSHLAR TASHKILOTLARI ISHTIROKIDA YOSHLARNING EKOLOGIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH - Norov, Shuxrat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada yoshlarning ekologik taʼlimini ilgʻor innovatsion yondashuvlar asosida taʼminlashning ahamiyati, shuningdek, bunday taʼlim bugungi va kelajak avlodlar uchun juda muhim ekanligi tahlil qilindi. Bundan tashqari, Oʻzbekistonning zamonaviy pedagogik taʼlim tizimida ekologik taʼlimning oʻrni, iqlim oʻzgarishiga moslashish, ekologik madaniyatni targʻib qilish, yoshlar oʻrtasida ekologik ongni shakllantirish va taʼlim muassasalarida ekologik taʼlimning uzluksizligini taʼminlash masalalariga toʻxtalib oʻtildi. Asosiy tadqiqotlar koʻrib chiqiladi taʼlim tizimlarini modellashtirish qoidalari va ijtimoiy tizimlarni boshqarish qonunlari. Taʼlim sifatini modellashtirishni ishlab chiqish va boshqarishning uslubiy asoslari koʻrib chiqiladi. Taʼlim sifatini oshirishda talabalarning umumiy va kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish zarurligi taʼkidlandi. Tadqiqot jarayonida yoshlar oʻrtasida madaniyatni shakllantirishning pedagogik masalalari boʻyicha bir qator ilmiy ishlar olib borildi.