HUDUDLARDA SANOAT AGLOMERATSIYALARINI SHAKLLANTIRISH IMKONIYATLARI VA IQTISODIY RIVOJLANISHGA TAʼSIRINI BAHOLASH - Raximbayev, Akmal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada aglomeratsiya iqtisodiyoti va uning zamonaviy yondashuvlari aniqlangan. Jahon aglomeratsiya iqtisodiyoti doirasida hal etilishi lozim boʻlgan global va mintaqaviy muammolar aniqlangan. Oʻzbekistonda sanoat aglomeratsiyalarini rivojlantirishga boʻlgan yondashuv aniqlangan. Aglomeratsiya iqtisodiyotining fundamental asoslarini yaratishning hududiy rivojlanishga ijobiy taʼsirlari aniqlangan. Bundan tashqari maqolada hududlarda sanoat aglomeratsiyalarini shakllantirish imkoniyatlari va iqtisodiy rivojlanishga taʼsirini baholash haqida izlanishlar keltirilgan.