НАҚШБАНДИЯ ТАЪЛИМОТИ НАВОИЙ ИЖОДИНИНГ ҒОЯВИЙ АСОСИ СИФАТИДА - Пардаева, Марҳабо (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада тасаввуф таълимоти тизимида Алишер Навоий қарашларининг ўрни таҳлил қилинган. Навоий ижодида нақшбандия таълимоти тамойиллари асосий ўрин эгаллашига эътибор қаратилган. Ҳалол меҳнат ва касб-ҳунар эгаллаш ғояларининг мазмун моҳияти очиб берилган. Мутафаккирнинг тасаввуфий қарашларида ҳунар эгаллашнинг аҳамияти беқиёслиги асарларидан мисоллар келтирилган ҳолда тадқиқ қилинган.