UYGʻUNLIK GʻOYASI VA IJTIMOIY DAVLAT HAQIDAGI TAʼLIMOTLARNI SINTEZ QILISH MASALALARI - Kubatov, Shahobjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada uygʻunlik gʻoyasi va ijtimoiy davlat konsepsiyasi oʻrtasidagi ichki aloqadorlik falsafiy, tarixiy va siyosiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Muallif ijtimoiy masalaning mohiyatini shaxsiy va ommaviy manfaatlar oʻrtasidagi muvozanat orqali hal qilish zarurligini asoslaydi. Maqolada Gʻarb va Sharq tafakkur anʼanalarida uygʻunlik tamoyilining shakllanishi hamda ijtimoiy davlat qurilishidagi roli koʻrib chiqiladi. Shuningdek, muallif ijtimoiy adolat va davlat manfaatining insoniy kamolot bilan uygʻunlashuvi orqali barqaror jamiyat barpo etish yoʻllarini taklif qiladi.