OILAVIY QADRIYATLARNING METODOLOGIK VA NAZARIY ASOSLARI - Mamadiyarova, Malika (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada oilaviy qadriyatlarning nazariy va metodologik mohiyati, ularning inson hayoti, jamiyat taraqqiyoti hamda madaniy merosni saqlashdagi oʻrni tahlil etilgan boʻlib, oila shunchaki qarindoshlik aloqalari tizimi emas, balki shaxsning ijtimoiylashuvi, axloqiy-ruhiy rivojlanishi uchun asos boʻluvchi muhim institut sifatida talqin qilingan. Shuningdek, oʻzaro hurmat, ishonch, mehr, sadoqat kabi fazilatlarning oilaviy qadriyatlar tizimidagi markaziy oʻrni qayd etilgan. Maqolada oilaviy qadriyatlarning farzand tarbiyasi, jamiyat barqarorligi va madaniy merosning davomiyligiga taʼsiri nazariy-metodologik jihatdan tahlil qilinib, ularni jamiyatning maʼnaviy tayanchi sifatida baholaydi.