ATOM ENERGIYASIDAN FOYDALANISH JARAYONIDA OBYEKTLARNI JOYLASHTIRISHDA XALQARO EKOLOGIK NORMALARNING HUQUQIY ASOSLARI VA ULARNING MILLIY QONUNCHILIKKA INTEGRATSIYASI - Nishonov, Abdulloh (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola orqali hozirgi kunda dunyoning rivojlangan davlatlari tomonidan atom energiyasidan qay darajada foydalanayotganligini, ularni hosil boʻlish usullarini va xalqaro ekologiya tomonidan qoʻyilgan talablarga qanchalik rioya qilinishini, shuningdek, ushbu sohani tartibga soluvchi “Atom energiyasi boʻyicha xalqaro agentlik”ni, soluvchi sohalarini, maʼmuriy tuzilishini va maʼmuriy boshqaruvini, hamda mamlakatimizda ushbu sohaga boʻlgan munosabatini va ular boʻyicha olib borilayotgan ilmiy izlanishlarini yoritib berganmiz.