MAHALLIY BUDJETNI HUQUQIY TARTIBGA SOLISHNING ILMIY-NAZARIY VA METODOLOGIK ASOSLARI - Mamadaliyev, Boburjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada mahalliy budjetlarni huquqiy tartibga solishning ilmiy-nazariy va metodologik asoslari yoritilgan. Xususan, subsidiarlik va fiskal avtonomiya prinsiplari nazariy jihatdan tahlil qilinib, Oʻzbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining 2023-yilda qabul qilingan yangi tahriri asosida amaliy jihatlari ochib berilgan. Mahalliy budjet tizimidagi mavjud muammolar koʻrib chiqilib, xorijiy davlatlar tajribasi bilan qiyosiy tahlil asosida samarali takliflar ishlab chiqiladi.