PROTSESSUAL MAJBURLOV CHORALARI TASNIFI - Uzbekova, Dilshoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqola jinoyat protsessida protsessual majburlash choralarini tasniflashning nazariy va amaliy jihatlarini tahlil qilishga bagʻishlangan. Muallif ilmiy adabiyotlarda taklif etilgan protsessual majburlash choralarini tizimlashtirishga oid turli yondashuvlarni koʻrib chiqadi, ularning afzalliklari va kamchiliklarini tahlil qiladi. Xususan, majburlash choralarini qoʻllashni optimallashtirish, qonuniylikni taʼminlash va jinoyat sud ish yurituvida qatnashuvchilarning huquqlariga rioya qilishda tasnifning ahamiyatiga alohida eʼtibor qaratilgan.