KINEMATIKADAN OLIMPIADA MASALALARI: KINEMATIK MASALALARDA YUQORI DARAJALI YECHIM YONDASHUVLARI - Kamalova, Dilnavoz; Shomurodova, Shahzoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Fizika olimpiadalari uchun kinematikadan murakkab va tipik masalalarni tahlil qilish. Unda harakat turlarining asosiy qonuniyatlari, jumladan, tekis, tekis tezlanuvchan/sekinlanuvchan, erkin tushish, snaryad harakati, shuningdek, aylanma va nisbiy harakatga oid muammolar koʻrib chiqiladi. Har bir masala uchun batafsil yechim jarayonlari va kerakli formulalar bosqichma-bosqich yoritilgan. Maqola talabalar va oʻqituvchilarga kinematikadagi murakkab muammolarni hal qilishda amaliy koʻnikmalarni rivojlantirishga hamda olimpiadalarga samarali tayyorlanishga yordam berishni maqsad qilgan.