ZAMONAVIY OʻZBEKISTON JAMIYATI SHAROITLARIDA TAʼLIM MADANIYATI - Taniqulov, Jonibek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston oliy taʼlim muassasalarida oʻquv-pedagogik jarayonning madaniy tarkibiy qatlamlari falsafiy tahlil etilib, uning mazmuni zamonaviy ilmiy bilimlar asosida shakllantirilganligi taʼkidlanadi. Bu esa talabalarni ilgʻor fan-texnika yutuqlarini anglash, ularni kasbiy-amaliy faoliyatda qoʻllashga yoʻnaltirilgan intellektual va madaniy jarayonga faol jalb etishga xizmat qiladi.