OGʻIR ATLETIKADA DAST KOʻTARISH MASHQINI BAJARISHGA OʻRGATISH USLUBIYATI - Xodjayev, Anvar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada ogʻir atletikada dast koʻtarish mashqini bajarishga oʻrgatish uslubiyatini takomillashtirishga qaratilgan tadqiqot ishlari olib borilgan boʻlib, ogʻir atletikachilarning boshlangʻich tayyorgarlik davrida shugʻullanuvchilarga dast koʻtarish mashqini bajarish texnikasiga oʻrgatishda notoʻgʻri texnik harakatlarga yoʻl qoʻymaslik va uni toʻgʻri oʻrgatish boʻyicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan.