OʻZBEKISTON VA BUYUK BRITANIYA MUNOSABATLARI - Jahongirov, Burxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasi va Buyuk Britaniya (Angliya) oʻrtasidagi ikki tomonlama munosabatlarning shakllanishi, siyosiy aloqalarning tarixiy bosqichlari, hamkorlik yoʻnalishlari, geosiyosiy jarayonlar fonida ikki davlat oʻrtasidagi siyosiy aloqalarni yanada chuqurlashtirish, iqtisodiy munosabatlarning shakllanishi, savdo va investitsiya aloqalari, madaniy sohadagi loyihalar va ikki davlat oʻrtasidagi madaniy aloqalarning rivojlanishi hamda taʼlim sohasidagi hamkorlikning hozirgi bosqichi va istiqbollari mavjud imkoniyatlar, istiqbolli yoʻnalishlar, ikki mamlakat oʻrtasidagi aloqalarning rivojlanish tendensiyalari ilmiy tahlil qilinadi.