YUNON-BAQTRIYA TANGALARIDA AYOLLAR OBRAZI – DINIY-SIYOSIY RAMZ SIFATIDA - Suyarov, Maxmudjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola Yunon-Baqtriya podsholari tomonidan zarb etilgan tangalardagi ayollar obrazining mazmun jihatidan tahliliga bagʻishlangan. Turli tahliliy usullar yordamida tangalarning siyosiy yoki diniy xarakterga ega ekanligini aniqlash mumkinligi koʻrsatib berilgan. Nafaqat iqtisodiy hayot rivojiga, balki ijtimoiy-madaniy jarayonlarga sezilarli taʼsir koʻrsatgan mazkur tanga pullar qadimgi davr tarixini oʻrganishda muhim moddiy manba ekanligi dalillangan.