BOʻLAJAK TASVIRIY SAN’AT OʻQITUVCHILARINI KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARINING PEDAGOGIK DOLZARB MASALALARI - Nusharov, Bobir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada kasbiy kompetentlikni rivojlantirish tushunchalari koʻp yillardan beri jahon pedagogika sohasida ilmiy oʻrganilib kelinligi ta’kidlangan. Zamonaviy ta’lim texnologiyalari imkoniyatlaridan hamda yaratilayotgan oʻquv uslubiy majmualardan unumli foydalanish negizida boʻlajak tasviriy san’at oʻqituvchilari kasbiy kompetentligini rivojlantirish jarayonining nazariy hamda amaliy asoslarini yaratish muhim vazifalardan biri ekanligini toʻgʻrisida fikrlar yuritilgan.