OʻZBEKISTON IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHIDA SHANXAY HAMKORLIK TASHKILOTI (UMUMIY MAQSADLAR YOʻLIDAGI RIVOJLANISH) - Bazarova, Gulnora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Shanxay hamkorlik tashkilotining (ShHT) Oʻzbekiston Respublikasini ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirish katalizatori sifatidagi roli va salohiyati har tomonlama tahlil qilingan. Oʻzaro hamkorlikning asosiy vektorlari: savdo-iqtisodiy, investitsiyaviy, transport-logistika sohasidagi hamkorlik koʻrib chiqiladi. Oʻzbekistonning ShHTdagi ishtirokining milliy islohotlar va “Umumiy maqsadlar yoʻlida rivojlanish” strategiyasi kontekstidagi dolzarbligi koʻrib chiqildi. Muallifning xulosasiga koʻra, foydalanilmayotgan zaxiralar mavjudligiga qaramay, ShHT Oʻzbekistonga iqtisodiy aloqalarni diversifikatsiya qilish, mintaqaviy qiymat zanjirlariga integratsiyalashuv, xavfsizlik va barqaror rivojlanishning dolzarb masalalarini hal etish uchun noyob platformani taqdim etadi.