BIOSFERA QO‘RIQXONALARI VA TABIAT BOG‘LARINING TURIZMDA TUTGAN O‘RNI - Anvarova, Muhsinaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola biosfera rezervatlari va milliy bog‘larning turizmdagi rolini o‘rganadi. Unda tabiiy hududlarni muhofaza qilish va ularni barqaror turizm jarayonlariga integratsiyalashning ham nazariy, ham amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda biosfera rezervatlari va milliy bog‘larning ekoturizmni rivojlantirish, aholining ekologik madaniyatini yuksaltirish, mintaqalar iqtisodiyotini jonlantirish va xalqaro hamkorlikni kengaytirishdagi ahamiyati ta’kidlangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, ushbu hududlarda turizmning barqaror rivojlanishi nafaqat tabiiy resurslarni saqlashni ta’minlash, balki mahalliy aholi farovonligini oshirishga ham xizmat qiladi.