MAMLAKATLARNING TANAZZUL VA TARAQQIYOTINI BELGILOVCHI IJTIMOIY-FALSAFIY OMILLAR - Zokirov, Mirzo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada mamlakatlarning tanazzul va taraqqiyot jarayonlarini belgilovchi ijtimoiy-falsafiy omillar tahlil qilinadi. Tarixiy jarayonlarda davlatlarning yuksalishi va inqirozi ko‘plab tashqi va ichki sabablar bilan bog‘liq bo‘lsa-da, asosiy e’tibor jamiyatning ma’naviy qadriyatlari, ijtimoiy ong, axloqiy tamoyillar va siyosiy barqarorlikka qaratiladi. Maqolada ijtimoiy-falsafiy yondashuv orqali mamlakatlarning taraqqiyot yo‘lida inson kapitali, ma’naviy meros, adolat tamoyillari va boshqaruv tizimining o‘rni ilmiy asosda yoritiladi.