YOZMA NUTQDAGI GRAMMATIK BUZILISHLAR: AGRAMMATIK DISGRAFIYANING LINGVISTIK VA NEYROPSIXOLOGIK ASOSLARI - Nazarova , Sabrina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada agrammatik disgrafiya fenomenining lingvistik, psixolingvistik va neyropsixologik jihatlari yoritilgan. Disgrafiyaning umumiy belgilari, shuningdek, agrammatik shaklining grammatik qurilishdagi xatolar, morfologik va sintaktik buzilishlar orqali namoyon boʻlishi asoslab berilgan. Broka afaziyasi bilan bogʻliq agrammatik disgrafiya misollar bilan tahlil qilingan. Shuningdek, tashxislash, korreksiya metodlari va logopedik yondashuvlar amaliy nuqtai nazardan koʻrib chiqilgan. Tadqiqot natijalari agrammatik yozuv buzilishlarini aniqlash va tuzatishda muhim ilmiy va amaliy asos boʻlib xizmat qiladi.