OʻZBEKISTONDA HUQUQ IJODKORLIGI SIYOSATI: STRATEGIK PRINSIPLAR VA ULARGA YANGICHA NAZARIY YONDASHUV - Eshturdiyeva, Farangiz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Oʻzbekistonda huquq ijodkorligi siyosati konstitutsiyaviy asoslar va “Normativ-huquqiy hujjatlar toʻgʻrisida”gi Qonun doirasida tahlil qilinadi. Unda strategik prinsiplar tizimlashtirilib, ularni RIA, jamoatchilik muhokamasi va huquqiy monitoring bilan uygʻunlashtirish orqali amaliy standartlarga aylantirish yoʻllari koʻrsatilgan.