ASOSSIZ BOYISH NATIJASIDA VUJUDGA KELGAN MAJBURIYATLAR - Ikramov, Abrorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada asossiz boyish tushunchasi va uning huquqiy oqibatlari atroflicha tahlil qilinadi. Xususan, fuqarolik huquqida asossiz boyish natijasida vujudga keladigan majburiyatlarning huquqiy tabiati, ularning mohiyati hamda ijro etish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, xorijiy huquqiy tajribalar bilan qiyosiy tahlil oʻtkazilib, milliy qonunchilikni takomillashtirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar beriladi.