MA’MURIY SUDLARDA PROKUROR ISHTIROKINI SAMARALI TA’MINLASHNING AMALIY MASALALARI - Axmedov, Dilshod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada maʼmuriy sudlarda prokuror ishtirokini samarali taʼminlash bilan bogʻliq amaliy masalalar tahlil qilingan. Xususan, soʻnggi yillarda mamlakatimizda amalga oshirilgan sud-huquq islohotlari va ularning prokuratura organlari faoliyatiga taʼsiri yoritilgan. Oʻzbekiston Respublikasi tegishli ayrim normativ huquqiy hujjatlar orqali prokurorlar ishtirokining huquqiy asoslari mustahkamlanganligi koʻrsatilgan. Maqolada prokuror ishtirokida koʻrilayotgan maʼmuriy ishlar tahlili, yer munosabatlari sohasida yoʻl qoʻyilgan qonunbuzilishlar, hokim qarorlaridagi xatolarni tuzatish, soxta hujjatlar asosida mulk huquqini roʻyxatdan oʻtkazish kabi muammolar ochib berilgan.