DAVLAT BOSHQARUVIDA TRANSCHEGARAVIY SUVLARDAN FOYDALANISHNING SAMARALI TIZIMINI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Shodmonov, Farrux (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqola zamonaviy davlat boshqaruvi doirasida transchegaraviy suv resurslaridan samarali foydalanish tizimini shakllantirish masalalariga bagʻishlanadi. Tadqiqotda xalqaro tajribalar tahlil qilinib, mavjud muammolar aniqlanadi va ularga yechim sifatida ilgʻor takliflar ishlab chiqiladi. Xususan, huquqiy bazani mustahkamlash, institutsional islohotlar va zamonaviy texnologiyalarni joriy etishning ahamiyati chuqur oʻrganiladi. Ushbu yondashuvlar nafaqat suv resurslarini adolatli taqsimlashni taʼminlash, balki iqtisodiy barqarorlik va ekologik muvozanatni saqlashga xizmat qilishi koʻrsatiladi.