OMMAVIY-HUQUQIY MUNOSABATLARDA QONUNIYLIKNI TAʼMINLASHDA PROKURATURA ORGANLARINING AHAMIYATI - Salomov, Xumoyun (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqola ommaviy-huquqiy munosabatlar sohasida qonuniylikni taʼminlashda prokuratura organlarining fundamental rolini, ushbu yoʻnalishda prokuraturaning asosiy vazifalari va vakolatlari, uning davlat boshqaruvi tizimidagi oʻrni tahlil qilingan. Prokuror nazoratini takomillashtirish, uning samaradorligini oshirish va mamlakatning huquqiy tizimi oldida turgan zamonaviy muammolarga moslashtirishga qaratilgan aniq chora-tadbirlarni taklif etilgan.