TIBBIYOT OLIYGOHI TALABALARINI EMOTSIONAL VA KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHGA YOʻNALTIRILGAN METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Djamaldinova, Shaxlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada boʻlajak shifokorlarning hissiy va kommunikativ kompetensiyasi shaxsiy resurs sifatida taqdim etiladi, u professional muloqot jarayonida oʻz his-tuygʻulari va ularini boshqarish, kommunikatorlarning his-tuygʻulari va ularning tushunish hamda davolash jarayonida konstruktiv mazmunini qurishda hisobga olish qobiliyatida namoyon boʻladi. Mazkur tadqiqot ishi doirasida tajriba-sinov ishlarining maqsadi sifatida oliy tibbiy taʼlim muassasasi talabalarining hissiy-kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirishga qaratilgan metodikasi takomillashtirishi, uni amaliyotda sinab koʻrish va samaradorligini aniqlash belgilandi. Bu jarayonda, xususan, talabalarning kasbiy identifikatsiyaga ega boʻlishida, professional shaxs sifatida shakllanishida hissiy sezgirlik, empatiya, kommunikativ madaniyat va psixologik moslashuvchanlik kabi jihatlarni rivojlantirishga yoʻnaltirilgan metodlar qoʻllaniladi.