YENGIL ATLETIKADA TRENERLIK FALSAFASINI RIVOJLANISHI - Davletyarova, Laylo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada muvaffaqiyatli va tajribali trenerlik mahoratini egallash sanʼati ochib berilgan. Sportchining uzoq muddatli rivojlanishiga intilishni birinchi oʻringa qoʻyish trenerlik falsafasining muhim tomonini aks ettiradi. Sportchining rivojlanishiga qaratilgan eʼtibor, gʻalabaga boʻlgan intilishdan koʻra koʻproq optimal sport natijasiga olib boradi. Bunda musobaqa shaxsning rivojlanish darajasini oʻlchash usuli sifatida qabul qilinadi.. Bunday falsafa odatda quyidagicha “Birinchi oʻrinda-sportchi, gʻalaba-ikkinchi oʻrinda!” tavsiflanadi.