OʻZBEKISTONDA XALQARO MUNOSABATLARNING USTUVOR YOʻNALISHLARI VA ULARNING SANOAT RIVOJLANISHIDAGI BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI - Esanova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasining xalqaro munosabatlaridagi ustuvor yoʻnalishlar tahlil qilinib, ularning sanoat sohasining rivojlanishidagi bugungi kundagi roli va ahamiyati koʻrib chiqilgan. Xalqaro hamkorlik orqali sanoatni modernizatsiya qilish, eksportni oshirish, innovatsiyalar joriy etish va barqaror rivojlanishni taʼminlash muhim vazifalar sifatida koʻrsatildi. Maqola Oʻzbekistonning mintaqaviy va global iqtisodiy integratsiyadagi oʻrnini mustahkamlash uchun xalqaro munosabatlarning strategik ahamiyatini ochib beradi.