ФУТБОЛЧИЛАРНИНГ ТЕХНИК-ТАКТИК ҲАРАКАТЛАРИ САМАРАДОРЛИГИНИНГ ЖИСМОНИЙ ТАЙЁРЛАНГАНЛИК ДАРАЖАСИ БИЛАН БОҒЛИҚЛИГИ - Мельзиддинов, Руслан (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада ёш футболчиларнинг техник-тактик ва жисмонан ривожлантириш бўйича спорт соҳасидаги маҳаллий ва хорижий олимларнинг илмий ва амалий тажрибалари, илмий адабиёт манбааларида келтирилган илмий-назарий маълумотлар ўрганилган. Ёш футболчиларнинг машғулот жараёнини таҳлил қилиш орқали уларнинг техник-тактик ҳамда жисмоний тайёргарлигини ривожлантиришнинг замонавий усуллари тадқиқот жараёнида қўлланилган. Тайёргарлик даражасини назорат қилиш юзасидан илмий-назарий фикрлар илгари сурилган ҳамда илмий тадқиқот ишлари олиб борилган, тадқиқотдан олинган натижалар қиёсий таҳлил қилиниб, тегишли хулосалар чиқарилган.