OʻZBEK TILIDAGI IBORALARNING SEMANTIK XUSUSIYATLARI VA FRANSUZ TILIGA TARJIMASI - Ruziyeva, Nasiba (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada oʻzbek iboralarining tarkibiy va kognitiv jihatlari,maʼnoga koʻra tasnifi, madaniy oʻziga xoslikni ifodalashdagi oʻrni tahlil qilinib, ularning semantik xususiyatlari oʻrganiladi. Shuningdek, idioma tarjimasi va tillararo qiyoslash, xususan, fransuz va boshqa turkiy tillar bilan bogʻliq holda qoʻshimcha tadqiqotlar olib borish zarurligi taʼkidlanadi fransuz va oʻzbek tillaridagi iboralar semantik jihatdan misollar yordamida qiyoslanadi.