YASHIL DAVLAT XARIDLARI - Samandarova, Feruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada yashil davlat xaridlari instituti huquqiy jihatdan tahlil qilinadi hamda barqaror rivojlanishni taʼminlashdagi oʼrni yoritiladi. Tadqiqotning maqsadi — yashil xaridlarning huquqiy asoslarini, ularning xalqaro va milliy darajadagi normativ-huquqiy tartibga solinishini, shuningdek, Yevropa Ittifoqi, Yaponiya, Janubiy Koreya va Niderlandiya tajribasi misolida ularning samaradorligini oʼrganishdan iboratdir. Shuningdek, Oʼzbekiston Respublikasi qonunchiligida yashil xaridlar institutining shakllanishi va uni xalqaro tajriba asosida takomillashtirish yoʼnalishlari yoritilgan.