ALISHER NAVOIYNING ASARLARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH MAHORAT: YECHIMLAR VA ZAMONAVIY YONDASHUV MASALALARI - Ravshanov, Mahmud (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Alisher Navoiy oʻz zamonasida arab tili leksik birliklarining oʻzlashgan variantlaridan, ona tilimiz mazmun-mohiyati, ijtimoiy mazmundorligi, hayotiy ehtiyojga moyiligi masalasi zamonaviy oʻsha davrdagi barcha ijtimoiy-lisoniy talablarga moslashtirilgan holda uslubiy(stilistik) jihatdan oʻz oʻrnida qoʻllagan.Maqolada arabcha, forscha oʻzlashmalarning tavsifi beriladi.