CHET EL INVESTITSIYALARINING OʻZBEKISTON SANOAT SIYOSATIDAGI OʻRNI: XALQARO HAMKORLIK TAJRIBASI ASOSIDA TAHLIL (QASHQADARYO VILOYATI MISOLIDA) - Esanova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston sanoat siyosatida chet el investitsiyalarining tutgan oʻrni va ahamiyati xalqaro hamkorlik tajribasi asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda Qashqadaryo viloyati misolida xorijiy investitsiyalarning sanoat tarmoqlarini modernizatsiya qilish, yangi texnologiyalarni joriy etish hamda ishlab chiqarish samaradorligini oshirishdagi roli oʻrganilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba asosida investitsion muhitni yanada yaxshilash va mintaqaviy iqtisodiy oʻsishni ragʻbatlantirish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari Oʻzbekistonning sanoat siyosatini takomillashtirishda, investitsiya jarayonlarini boshqarishda hamda xalqaro iqtisodiy integratsiyani chuqurlashtirishda muhim ilmiy asos boʻlib xizmat qiladi.